Wat doet een peeling?

Wat is een peeling

Een peeling, is een product waar de huid mee wordt behandeld. De peeling verwijdert het bovenste laagje aan dode huidcellen waardoor de huid gladder, egaler wordt en de teint van de huid frisser. Er zijn verschillende soorten peelings waardoor de diepte werking in de huid van de peelings wel verschillend is. Door de peeling wordt de aanmaak van collageen en elastine gestimuleerd en de celdeling geactiveerd. Een peeling is geschikt voor het behandelen van grove poriën, pigmentvlekken, zonschade, rimpels, verslapte huid, acne en acnelittekens, of als boost behandeling voor de huid.

Soorten peelings

Er zijn veel verschillende soorten peelings. Microdermabrasie is een peeling, deze wordt uitgevoerd onder druk en met steriele kristallen. Deze geeft een mooie boost aan in de huid. Er zijn ook vloeibare peelings zoals AHA's en BHA's, wat staat voor Alpha Hydroxy Acid's en Bèta Hydroxy Acid's. Kort gezegd (fruit)zuurpeelings. Deze peelings hebben een diepere werking. De standaard peeling die bij gezichtsbehandelingen worden gebruikt in een vorm van creme, gel en worden altijd manueel gemasseerd over de huid.

De peelings die ik gebruik zijn: Microdermabrasie, appelzuur, salicylzuur, glycolzuur, amandelzuur en de crème en gel peelings.

Effect van een peeling

De huid voelt meteen super zacht . De huid ziet er gladder en frisser uit. Ook enkele dagen na de peeling zul je het effect aan de huid zien. Wanneer je wat vaker achter elkaar een peeling ondergaat, kunnen huidproblemen verholpen worden. Je huid zal zichtbaar verbeteren. Wanneer  je regelmatig een peeling ondergaat wordt de huid gestimuleerd voor de aanmaak van collageen en elastine en activeert de celdeling. De laag aan dode huidcellen wordt dunner, de laag aan levende huidcellen wordt dikker. Precies zoals een jonge huid ook in elkaar zit.

Wil je een gezondere huid? Gun je huid een goede peeling!